MENY
för alla
 
för medlemmar
  

Trivseltips

Gårdsmöblerna

Det är självklart ok att flytta möblerna hit och dit när du vill sitta i solen eller söker skugga. Men träborden är tunga och det krävs fyra händer för att flytta dem. Ställ alltid tillbaka dem på sin plats innan du lämnar gården. Borden har en bestämd placering enligt gårdsdesignen. Se växtschema där platsena finns markerade.

Dynor

till soffgruppen under skärmtaket finns bakom soffan i lådan. Där ska de alltid ligga när de inte används.

Tänk på våra allergiska medlemmar som inte kommer att kunna använda dynorna när katterna har legat på dem. Katter älskar att mysa på allt som är mjukt så fort de får tillfälle.

Semesterblommor

Vi vill inte ha dina krukväxter eller balkongblommor parkerade på gården. Vi kommer inte att vattna dem, och ser det för struligt ut kommer vi att kasta dem med krukor och allt. Du ska heller inte gräva ner dem i rabatterna även om det finns ytor där det ser tomt ut. Gör du det ändå kommer vi att ta bort dem. Tänk på att du kan sabotera växter som vi har satt men har inte kommit upp ännu eller sätta krokben för våra planer på att fylla ytorna med nya perenner.

Döda blommor

Rotklumpen från döda rumsväxter gör ingen nytta i rabatterna. Vi tillför årligen ny lucker jord där det behövs. Tänk på att även våra rabatter är krukplanteringar i princip, bara mycket större än dina fönsterodlingar. Vi vill inte ha annat skräp heller i rabatterna.

Låt trädgårdsgruppen sköta växterna

Vi tar gärna emot spontan hjälp men vi vill att du gör på vårt sätt. Perennrabatter ser periodvis skräpiga ut, det kan inte undvikas. Det har förekommit att växter i vila har rensats bort med följden att plantorna har dött. Många plantor som ser döda ut vintertid och på förvåren är inte döda. Kliar det i fingrarna på dig som vill hjälpa till, tala med oss först. Arbetssugna som gillar trädgårdspyssel är alltid välkomna till gruppen.

Fläckar

Söta drycker ger mörka fläckkar på skiffergolvet. Vänligen ta vattenkannan och skölj bort fläckarna om du har spillt. Fläckarna går bort när det regnar, men de ser inte trevliga ut.

Fimpar

Det kastas fortfarande fimpar och snuspåsar både i rabatter och på golvet. Ofta från balkonger och takaltaner. Allt som kastas i takrännorna kommer ner via stuprören till gården. Ge dina gäster en askkopp!